【2016動漫節】達哥再下一城擊敗春麗 街霸新角你DL左未?
August 3, 2016
猿人見叄 (139 articles)
Share

【2016動漫節】達哥再下一城擊敗春麗 街霸新角你DL左未?

動漫節又點少得街霸?尼隻長青遊戲已經站入第29年,然而由以前的港產片「超級學生霸王」到依家街霸電競,《街霸》的熱潮頭始至終都冇冷卻過。就係7月31日,Sony邀請到製作人小野義德和綾野智章同大家發佈最新角色「Juri」已經可以下載啦,另外《街霸》的General Story都可以免費下載拉!雖然公佈事情比較少,但是他們還邀請到演唱《General Story》主題曲的著名歌手May’n來到會場!以在8月就可以利用PS Plus會員下載歌曲。而到左最後,達哥現身和打扮成春麗的綾野智章黎一場比賽!結果當係達哥KO綾野先生,保住自己的爆機王座啦!

May'n到

May’n到會場時更推去另一個高潮!

當然最後高潮就

當然最後高潮就係達哥對「綾野春麗」的決鬥啦!


【訪談Q&A】

小野義德先生和綾野智章先生接受媒體訪問。

小野義德先生和綾野智章先生接受媒體訪問。

Q:幾時會考慮將沙加(泰王)復出呢!?
A:(小野)很難回答,始終和沙加(泰王)相似的招式太多了,雖然我地聽到好多復活佢嘅意見,不過我地重要考慮一下。

Q:會唔會考慮出一個角色包比人買呢!?
A:(小野)如果出角色包你覺得會唔會好賣呢!?(記者:會)如果真係好賣的話就會出。

Q:有冇諗過開發VR版呢!?
A:(小野)街霸這個遊戲會比較難,不過我地會做一個阿隆和阿KEN對戰的VR影片,增加現場感。

Q:其實玩街霸的朋友,未必隻隻街霸都玩過;唔知你地有冇諗住出個歷代的梱售版呢!?
A:(小野)我依家都答你唔到,不過下年30週年哦,下年30週年哦,下年30週年哦

Q:會唔會開一個公開投票可以知道大家想復活的角色!?
A:(綾野)其實我地都做過相關調查,不過如果是公開的話,總係會一,兩個角色跑出來的;不過如果要是這樣隨便給主角復活的話,開一個新的遊戲會比較好

Q:請問豪鬼可以回到《街霸 5 》嗎!?
A:(小野)豪鬼在出差,未咁快返(笑,去咗《鐵拳7》)


大家認得去Download新角色「Juri」呀!

 

Share to Facebook