幫戶愚呂弟集氣!《怪物彈珠》x《幽遊白書》合作活動內容曝光!
November 11, 2016 Share

幫戶愚呂弟集氣!《怪物彈珠》x《幽遊白書》合作活動內容曝光!

活動特設網站:https://www.yuhaku-monst.monster-strike.com/

前日就同大家提過《怪物彈珠》x《幽遊白書》將會合作,而今日個特設網就更新左唔少野,最少唔係得個浦飯比你J咁簡單,主要就係叫你幫戶愚呂弟啲肌肉集下氣,集夠100%就送你一隻牡丹,同埋有返暗黑武術大會篇既動畫比大家回下帶咁~

m3

只要戶愚呂弟既肌肉去到100%就有牡丹送(如果谷到去120%你係咪加碼先)

m4

雖然係送既,不過都係5星,但都係for收藏多


【集氣谷肌肉既方法】

你睇,幾多達哥,丫唔係,係戶愚呂兄先岩

你睇,幾多達哥,丫唔係,係戶愚呂兄先岩

方法1.同戶愚呂弟集郵

如果唔係咁岩去開旅行都幾難達成......

如果唔係咁岩去開旅行都幾難達成……

直接去以上既地方直接搵戶愚呂弟集個郵打個卡再落Hashtag「#幽白モンスト」、「#戸愚呂化計画」掉上Twitter就可以。


方法2.直接Cosplay戶愚呂弟

m7

呢位人兄識玩,識拎李小龍Figure!貼堂~via:@KUMAO1003

裝日本版既Snow,之後搵戶愚呂兄個死人樣黎開個效果,影張靚相就落Hashtag掉上Twitter可以,不過異次猿岩岩開《SNOW》望就唔見有戶愚呂兄個死人樣比人揀……順帶一提,佢有得比人扮路西法。


方法3.直接回帶開心Share

m2

同星矢活動一樣,有片重溫(不過上Youtube直接可以搵到粵語版)

呢個應該就係最簡單直接既方法,因為官方會將暗黑武術大會既集數掉返上黎比大家重溫,就好似之前星矢活動咁,限時既,但當然係日文無字幕架啦……但簡單禁個制推出去分享就可以。