日本果然係卡遊既發源地!《Shadowverse》簡介!
June 26, 2016 Share

日本果然係卡遊既發源地!《Shadowverse》簡介!

呢隻《Shadowverse》雖然玩法上幾似《爐石戰記》,不過戰術系統上又多樣野,而且食運氣既元素又多返少少,所以鍾意打卡遊但打得廢既我都可以連勝7場,一開始果陣會有7個職業牌組向比你揀黎起手,分別係:妖精、貴族、巫女、龍、死靈法師、吸血鬼,同埋主教,之後大家可以解單人任務拎晒兩張職業卡,少量金幣同埋合卡用既粉塵先,跟住就會同大家簡單講講隻GAME。

s1

職業定位各有特色

7個職業都有佢既定位,例如貴族係靠士兵同指揮官既連動,龍就要支持到覺醒之後再反擊,吸血鬼就控血展開復仇,死靈法師就要靠墓地數量黎做主打等等,雖然變化上就唔似《爐石戰記》咁又再細分,不過呢隻《Shadowverse》都係岩岩開始姐,玩熟玩定左話唔定牌組會有更多變化玩法都未定既。


s2

先後攻進化影響局勢

照舊,卡遊一向都係隨機決定先攻同後攻,不過都係起手有三張牌比你揀換唔換,主要影響就係進化次數,後攻既人慢一個回合但會多一次進化次數,而進化每張卡只可以進一次,而岩岩派上場既卡進化之後仲可以立即向對手場上既卡作攻擊添!不過卡牌效果上就無辦法啦~畢竟係日本遊戲,我諗如果有平時既遊戲日文底子加少少戰鬥經驗應該都係玩多幾場就明自己副牌組啲卡有乜效。


s9

卡片品質分為:銅、銀、金、虹,不過我幾非洲下,目前都係得金

s4

打排行果陣,連勝會有加成

 

s6

頭像等等可以改既,右上角我ID歡迎約戰,不過我就好廢,唔好介意

s10

最後提提大家,記得解完單人任務再收獎勵抽卡,正路都唔洗課既

Share to Facebook