【B】永遠的萬事屋!《銀魂歌舞伎町大活劇》試玩評測!
March 29, 2016 Share

【B】永遠的萬事屋!《銀魂歌舞伎町大活劇》試玩評測!

話說Bandai近日就開始左《銀魂》題材既手遊首度作《銀魂歌舞伎町大活劇》既Beta測試,異次猿作為銀髮控當然要衝入去歌舞伎町試下佢啦~

s3

介面普通,但尚算有互動感

作為一隻普通既回合型遊戲,介面普通就預左,不過你岩岩入到遊戲跟完佢一輪既教學之後,總算可以係歌舞伎町自由活動下(雖然果到都係好細),就由你行去鍛造或者抽蛋果段路簡單咁睇睇,叫有返啲互動感,雖然都係好大陸手遊Feel,但叫有啲《銀魂》感覺係到。


 

s2

主線題材幾貼近《銀魂》

以動漫題材既手遊最緊要都係有返套野既故事同元素,佢主線起碼會好似某海賊王手遊咁加插返啲TV圖入去落個主線到比大家回味下,同埋雖然只係角色出技先有配音,不過好過聲都無得你聽咁慘情,呢點係要特別讚讚佢既。


 

s16

戰鬥系統簡單易明節奏快

呢隻GAME佢個自動回合制玩法相信大家都見過下,主要都係儲夠氣就可以推個角色出黎開技咁,自唔自動就視乎你係咪要留技黎打Boss姐,而目前玩落佢一個任務都係好似得3場戰鬥,相信開住3倍速就好快回味返《銀魂》既故事,而搵岩隊員派岩攻擊次序就可以出追擊技,單純Fans向呢點就OK既,但對一般人黎講呢種玩法係幾悶,因為佢角色有4招技,但最終都係被動技為主。


 

s15

主要好多野都要升到一定等級先會解鎖,不過有小遊戲會無咁單調

s13

呢個打邊爐小遊戲可以幫你回體力

s12

快速消體通關既功能係悶GAME一定要有

s11

有大家都好緊張勝負既PVP排行模式

s6

用石抽未必一定中角色,目前直抽最高3星,抽完會加送四葉草代幣比你換野

s4

其實依家佢封測緊先派咁多錢同石,但就算試真我都係比5分佢,因為我覺得Fans向既野好快無癮

遊戲畫質
2.5 out of 5
故事劇情
4 out of 5
音樂聲效
2.5 out of 5
耐玩度
2.5 out of 5
中毒性
3 out of 5
Overall

總括黎講,雖然依家隻GAME只係Beta Test緊,不過都大致上可以知道佢往後發展,遊戲模式同目前一堆手遊遊戲模式相近,不過佢就多左啲小遊戲活動比大家娛樂下咁,如果佢無咁食水深既話相信都會有5分以上。

2.9

Average
2.9 out of 5