真・腦細!《Puzzle & Dragons》公關災難!
February 25, 2016
猿人見叄 (139 articles)
Share

真・腦細!《Puzzle & Dragons》公關災難!

《Puzzle & Dragons》(下稱《P & D》)最近發佈新的情報同《最終幻想》合作!不過話口未完《P & D》就比人狂插!重點係比班媽媽插!事源GungHo的森下社長豪言:「現在比小朋友認識我地,將來也可以成為我們客人的一部份」豪言一出,插口四起!「唔好拉小朋友落水!」「開始進撃小朋友市場拉!」「《P & D唔係比毛孩玩,因為每次event都要課170石!」,最慘既係連妖怪手錶都中槍!「已經好想係我個仔大個前妖怪手錶收皮,如果《P & D》都流行就真係大檸樂!」咁話。不過森下社長一於帶起headphone聽歌,一邊繼續開發《P & D Closs》的遊戲和卡通精品。

其實自《P & D》有4000萬個dl時,小編都覺得尼隻game都要完

7月開始《P & D Closs》的遊戲和卡通都會同時出街!

其實自《P & D》有4000萬個dl時,小編都覺得尼隻game都要完。始終尼一隻game都run左4年有多。加上現在小朋友貪新忘舊的速度分分鐘可能快過one night stand。如果GungHo繼續抱住尼個光環而唔去做一隻全新既《P & D》,咁就真係收得皮。

題外話:《P & D Closs》將會在3DS推出,發售時間為2016年7月28日,卡通在2016年7月4日於東京電視台首播

Share to Facebook